sebpincOrașul Pâncota s-a îmbrăcat vineri în straie de sărbătoare pentru singura reprezentantă a județului Arad în Liga a II-a. Pe arena din localitate, ce și-a schimbat destul de mult aspectul în această vară, a fost prezentat lotul pentru eșalonul secund, prilej cu care conducerea clubului și a urbei din Podgorie a oferit diplome de recunoaștere tuturor factorilor locali și nu numai pentru contribuția la promovarea istorică de acum două luni de zile. Tot cu această ocazie, finanțatorul Pavel Piroș a fost „uns” de primarul Iosif Retter cetățean de onoare al Pâncotei.
După festivitate a urmat și un meci de fotbal, ultima repetiție a „șoimilor” înainte de partidele oficiale. Partenerul de întrecere al trupei lui Dan Cuedan a fost fosta rivală din Liga a III-a, aflată și ea înaintea unui sezon pe care-l dorește încununat cu urcarea lângă „alb-negrii”.
Exceptându-i pe jucătorii accidentați: Bulzan, Cuedan jr și Burian, respectiv I. Radu, Balint și Boneta, Pâncota și Sebișul au aliniat cele mai bune „garnituri”. Încă din minutul 3, Șoltesz a avut de lucru la șutul din lovitură liberă a lui Dubeștean. Apoi, atacurile s-au alternat de la o poartă la alta, cu șuturi puțin pe lângă țintă ale lui Staicu și Polgar, respectiv Lazea și Roman. Spre finalul primei părți, Șoltesz s-a opus șutului de la 20 de metri al lui Casian Maghici, însă și Irima a avut un reflex  bun la „torpila” lui Roman.
Repriza a doua a fost ceva mai săracă în faze de poartă, jucătorii veniți de pe bancă neaducând plusul dorit de cei doi tehnicieni. Până la sarabanda schimbărilor, Dubeștean a plasat cu latul peste poartă centrarea lui Maghici, aceasta fiind – practic – singura ocazie clară de gol al ultimelor 45 de minute. Au mai existat și alte oportunități, în special după execuții de la distanță sau centrarări venite de pe benzi, însă goal-keeperii nu au mai intervenit decisiv. S-a încheiat 0-0, iar cele două formații mai au de făcut câteva reglaje înainte de partidele cu miză.
Formații:
Pâncota: Irimia – Rusu (Vițu), Suciu (Lung), Crușoveanu, Siminic – Pantea (Huțanu), Polgar (Issa) Dubeștean (Ugocean), Maghici (Mitu) – Staicu, Mihai (Sălăjan).
Sebiș: Șoltesz (Miron) – Tătar (Raț), Bier, Mardare, Pop (Neacșu) – Apostol (Tothăzan), Lazea – Țîrlea, Roman,  Bozian (Pintea) – Sulea.

Recomandările redacției