Repetiție în forță pentru debutul în Campionatul Ligii a IV-a: Unirea Sântana – ACS Poli 6-2

0
223

Într-un final, ACS Poli Timișoara a ajuns la Sântana pentru un meci de verificare. „Alb-violeții” și-au dat acceptul cam în fiecare pauză competițională, dar, atâta timp cât au evoluat în primele două ligi, nu au onorat cu prezența. Ajunși în eșalonul trei, „alb-violeții” chiar au considerat util testul cu trupa lui Dan Cuedan și au și plecat cu sacul plin acasă.
În special prima parte amicalului de vineri seara a fost extrem de spectaculoasă, cu nu mai puțin de șase goluri, totalul fiind de 8, după cum urmează:
Min. 4: 0-1 a înscris Ochea din centrarea venită de pe dreapta de la Sporin
Min. 26: 1-1 Sântana egalează, beneficiind de un autogol al aceluiași Sporin
Min. 28: 2-1 Sântana preia conducerea, fostul polist Flavius Băd finalizând o centrare venită de pe dreapta
Min. 34: 3-1 Cochințu comite henț în careu, iar Radu Popa transformă penalty-ul
Min. 40: 4-1 Istin mărește avantajul gazdelor cu un șut de la 17 metri
Min. 42: 4-2 jocul este unul deschis, alb-violeții înscriu pe o contră, prin Sporin, servit de această dată de către Ochea
Min. 58: 5-2 Stanciu înscrie cu o lovitură de cap din careul de 6 metri.
Min. 88: 6-2 a marcat Parlapan, dintr-o foarfecă din 3 metri
În această săptămână, Sântana și-a asigurat serviciile a doi fotbaliști de 20 de ani. Este vorba despre fundașul dreapta Savin, care s-a despărțit recent de Lipova și Hrudei, care vine de la Lugoj, din Liga 3-a. Au absentat motivat portarii Rusu și Csurka, dar și Turcuș (ușor accidentat).
„A fost un test util, ne-am atins obiectivele, așteptăm să înceapă campionatul. Suntem la nivelul dorit, po­tențialul este bun, nu avem accidentări musculare. Băd a avut ceva, dar și-a revenit. Sperăm să avem un parcurs bun în urma pregătirii din această vară, să jucăm bine, să ne impunem jocul și să acumulăm puncte. Cu toate că, la finalul primei faze a campionatului, nu va conta prea mult. Sunt multe județe unde se joacă simplu, în serie de 12 echipe, fără nici un fel de sistem play. Poate că erau și alte variante dacă tot se dorea să fie mai multe partide. Apoi sper să rămână perioada de transferuri tot iarna-vară, să nu ne trezim cu legitimări înainte de faza a doua, modificări ce ar putea denatura competiția. Dacă după prima fază lupta este strânsă, faza a doua nu este influențată prea tare. Dacă, în schimb, câștigătoarea stagiunii regulate ar avea un avans considerabil, este dezavantajată de acest sistem, în faza a doua. Vom vedea ce va fi, oricum câștigătoarea va fi clar meritorie, după ce va trebui să joace din nou cu alte trei echipe din fruntea clasamentului. Anul trecut, la un clasament scurt între primele 4, Unirea ar fi ieșit prima, nu Pecica, cea care a câștigat seria. Deci va fi o luptă grea, nu va fi un campionat ușor. Sunt echipe ce se pregătesc, cu antrenori dedicați, jucători cu calitate și baze sportive bine puse la punct. Așteptăm cu încredere începerea campiona­tului”, a punctat Dan Cuedan după testul cu ACS Poli. La gazde au lipsit motivat: portarii Rusu și Csurka, Martin, Paven iar Turcuș este ușor accidentat.
Formații:
ACS Poli: Moșoarcă – Sporin, Cochințu, Podina, Popa – Chiriac, Oprea – Ochea, Țugui, Belu – Pădurariu. Au mai intrat: Țâșcă, Daminescu, Românu, Buga, Kecskes, Mitre si Lazar. Antrenor: Pavel Velcotă.
Unirea Sântana: Vincze – Savin, Maghici, Istin, Lezeu – Bodea, Tomuț – Gherghel, R. Popa, Covaci – Băd. Au mai intrat: Stanciu, Parlapan, Pașca, Politic, Moldovan, Peia, Toader, Kosma și Hrudei.
Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Bălă, Cristian Takacs
***
Doar alte cinci formații din Liga a IV-a au mai disputat amicale în acest weekend, după cum urmează:
Frontiera Curtici – Progresul Pecica
0-1
Bozian
Victoria Felnac – Păulișana Păuliș
2-3
Bubuș, L. Stanciu / Cl. Popa, D. Popa, D. Calancea
Șoimii Șimand – CS Glogovăț 3-1
R. Varga, C. Morariu 2 / Diarra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.