Când a preluat-o pe UTA și chiar în debutul perioadei de pregătire, Laszlo Balint își manifesta deschis afinititatea pentru sistemul de joc 4-2-3-1. Ulterior, sesizând calitatea și mai ales forma atacanților săi, antrenorul „roș-albilor” a apelat mai mereu la doi dintre aceștia într-un sistem ce se apropia de clasicul 4-4-2. Cipri Rus a cam fost punct fix, oferind mai mereu garanții când s-a apelat la el, însă, odată ce Alex Ioniță s-a pus mult la punct cu pregătirea fizică, iar Vali Buhăcianu pare să fi trecut peste perioada de secetă, de o lună de zile, Gyuszi Balint încearcă să-i valorifice pe toți trei.
Buhăcianu a fost trecut în stânga, pe când Ioniță joacă ceva mai retras, în spatele lui Rus. „În primul rând, e bine că avem diverse soluții. S-a văzut și la meciul cu Daco-Ge­tica, Vali (n.a. Buhăcianu) dă randament acolo în stânga. Îl avem și pe Cipri (n.a. Rus) care poate juca la fel de bine în bandă, dar și pe Alex (n.a. Ioniță) care se descurcă foarte bine în rolul celui de-al doilea atacant. E un bun realizator, dar și un bun dispecer, cu Daco-Getica chiar a dat niște asisturi de calitate. Încercăm să ne creăm stilul nostru cu jucători care se pliază pe mai multe posturi. Și astăzi, Romario (n.a. Moise) a jucat în repriza a doua în bezni, iar Diego (n.a. Lorenzi) al doilea atacant. Ne și adaptăm puțin și la ce absențe avem încă”, a spus Balint după testul cu Păulișul, câștigat cu 5-1.
Într-adevăr, față de jucătorii accidentați pe o durată lungă de timp, Ursu, Bustea și Stancu nu au apărut pe gazon contra divizionarei a patra, Păulișana Păuliș (scor 5-1 pentru UTA). Dacă în cazul primului e vorba despre o răceală, în ceea ce-i privește pe ceilalți doi ne-a lămurit antrenorul „Bătrânei Doamne”: „Au început alergările ușoare, probabil 6-7 zile vor face separat de echipă. Apoi, în funcție de cum vor reacționa la acest program, prin recuperarea treptată tonusului și a pregătirii fizice pierdute în perioada accidentărilor, vom știi când vom putea apela din nou la ei. Ne-am dori măcar să-i avem pe bancă la meciul cu Turris, în condițiile în care mai sunt 10 zile până atunci”.
De menționat este că UTA are cea mai prolifică linie de atac din Liga a II-a, Buhăcianu și Rus înscriind 15 dintre cele 26 de goluri ale „roș-albilor”. Totodată, după disputa cu Daco-Getica Ursu a venit lângă Ioniță și Lorenzi la cota 3 goluri în prezentul campionat.

Recomandările redacției