Moment festiv pentru reprezentanți ai administrației locale, dar și naționale. Comisia Centenar a județului Arad a conferit Medalia Centenar prefecților, parlamentarilor, consilierilor județeni și municipali care au reprezentat Aradul și care și-au adus aportul la viața socială a municipiului și județului, din 1990 până în prezent. Reprezentanții celor 78 de unități administrative-teritoriale arădene au primit o altă distincție – Ordinul Centenar

Medalia Centenar și Ordinul Centenar au fost înmânate de reprezentanții administrației județene și ai municipalității.

Colanul Centenar – cea mai importantă distincție a fost rezervată Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, primăriei municipiului Oradea, reprezentată de primarul Ilie Bolojan și primăriei municipiului Sibiu, reprezentată de Paul Mezei.

S-a dorit refacerea axei Marii Uniri, pe relația Oradea – Arad – Alba Iulia – Sibiu. Colanul Marii Uniri a fost înmânat de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Evenimentul a cuprins momente deosebite precum defilarea Gărzii de Onoare de la Alba Iulia și concertul susținut de soprana Alexandra Fits, acompaniată de pianistul Mariano Castro și artista Sand Art Mariana Pachiș.

Recomandările redacției