OLYMPUS DIGITAL CAMERADouă dintre cele mai importante drumuri din judeţ, grav degradate au fost trecute în ultimii ani din atribuţia locală, în cea a statului şi invers, în numele reabilitării… care nu s-a mai făcut. Vorbim de Arad – Şiria – Seleuş şi Arad – Felnac, două drumuri care, în decurs de doar câteva săptămâni au fost supuse schimbărilor în administrare, în loc să fie supuse lucrărilor de modernizare. În prezent, reprezentanţii Consiliul Jude­ţean Arad spun că sunt pe cale să preia din nou cele două drumuri şi că au prevăzut pentru lucrările din acest an, aproximativ 2,5 milioane de euro.
Săptămâna şi schimbarea pentru proiectele de infrastructură, cuprinse iniţial în PNDI. În urmă cu câteva săptămâni, drumul Arad – Şiria – Seleuş era singurul pentru care se anunţa conti­nuarea lucrărilor în cadrul PNDI. Lucrurile s-au schimbat însă în scurt timp, în momentul în care PNDI a fost anulat, fiind sistate lucrările atât pe proiecte nedemarate, cât şi pe cele deja începute. Cei peste 300 de kilometri de drumuri judeţene revin în administrarea CJA, precum şi a primăriilor cuprinse iniţial în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.
Întâi vor fi astupate gropile
Starea drumurilor este deplorabilă, iar pentru a mai putea fi practicabile, până să fie cuprinse în lucrări de fond, tronsoanele trebuiesc supuse unor lucrări de reparaţii. Starea drumului Arad – Şiria este dramatică, luând în calcul acti­vitatea Balastierei Lavinamix. Repre­zentanţii Consiliului Judeţean spun însă că perspectivele celor două drumuri nu sunt proaste, dar că totul se va realiza cu mari eforturi financiare şi că lucrările vor fi de durată. „În prezent aşteptăm clarificarea situaţiei pentru prelua­rea în administrare a celor două drumuri. Paşii următori vor fi cuprin­- derea acestor tronsoane în programul de întreţinere a drumurilor, ceea ce va însemna că se vor face mai întâi reparaţii. După reparaţii vom scoate la licitaţie proiectele de reabilitare a tronsoanelor. Pentru anul acesta am prevăzut pentru Arad – Şiria- Seleuş o sumă de 1,5 milioane de euro, iar pentru Arad – Felnac, un million de euro, bani din împrumutul contractat de administraţie“, a susţinut Cristian Drăgan, administrator al judeţului.
Trebuie spus că, pentru acest an, administraţia a prevăzut sume importante pentru infrastructura rutieră însă, se caută soluţii pentru suplimentarea fondurilor, mai mici decât anul trecut. „Vom încerca să suplimentăm su­mele pe care le-am prevăzut noi, dacă vom mai primi bani la rectificare bugetară. Asta depinde şi de ceea ce fac palamentarii noştri“, a mai spus Critian Drăgan.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției