Reprezentanții familiilor care beneficiază de ajutor social, puși la muncă în folosul comunității

0
378

În total, 123 de familii arădene beneficiază de venitul minim garantat. Dintre membrii acestora, în ultima săptămână, 24 de arădeni apți de muncă, reprezentanți ai familiilor care beneficiază de ajutor social, au procedat la o serie de acțiuni de salubrizare pe mai multe străzi din municipiu.

Din categoria asistaților social mai fac parte și persoane apte de muncă, dar care au în întreținere copii mai mici de șapte ani, persoane cu handicap, persoane scutite medical, în incapacitate de muncă și persoane care au vârsta de pensionare, sunt apte de muncă dar nu au dreptul la pensie.

Persoanele majore apte de muncă, beneficiare de ajutor social, sunt obligate să muncească în interes local, la solicitarea primarului.
Munca în interes local se referă la: lucrări de salubrizare, întreținere spații verzi, obiective publice, inclusiv activități de sprijinire a serviciilor voluntare pentru situații de urgență, pe baza recomandărilor acestora.
În situația în care persoana nominalizată de primar să muncească în interes local se află în incapacitate temporară de muncă, sau și-a pierdut total ori parțial capacitatea de muncă, obligația de a munci în interes local se transferă celorlalte persoane apte de muncă din familie, cu acordul primarului.
Există consecințe și pentru beneficiarii de ajutor social care refuză locul de muncă ori participarea la cursuri de formare profesională oferite prin intermediul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. Aceștia pierd din start dreptul la acest beneficiu.
Ei pot solicita din nou venit minim garantat după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.
Astfel, fiind nevoie de aceștia în intervalul 4-9 decembrie 2019, beneficiarii venitului minim garantat pe economie au igienizat străzile: Tarafului, Frumoasă, Ilarion Felea și Renașterii (până în zona balastierei), sub controlul polițiștilor locali din cadrul Biroului Supraveghere Comunitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.