După ce ieri s-a blocat accesul către cartierele Via Carmina și Europa din zona Vladimirescu, astăzi societatea IMOTRUST SA, prin reprezentanții săi, împreună cu Primăria Comunei Vladimirescu, ca răspuns, au depus o adresă comună către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, secția de Drumuri Naționale Arad prin care s-a solicitat dezafectarea parapetului montat.

Conform documentului depus, aceștia își motivează cererea prin următoarele aspecte:

-Acest parapet blochează un drum public care funcționează legal și care se afla în evidențele cadastrale ale Comunei Vladimirescu de mai bine de 100 de ani, recunoscut sub De 379

-Acest drum public blocat deservește cartierul Rezidential Via Carmina în incinta căruia există un spital, o Biserică, mai multe societăți comerciale, birouri și peste 400 de case construite, fiind afectate astfel, condițiile de siguranță și fluidizarea circulației pentru toți locuitorii/bolnavii/angajații/vizitatorii entităților menționate mai sus.

„Prin prezenta, dorim sa comunicam locatarilor Cartierului Via Carmina ca suntem in asentimentul lor, mai ales ca aceasta decizie din partea CNAIR a fost luata fara a transmite o instiintare prealabila. De-a lungul timpului, societatea noastra a intreprins nenumarate demersuri pentru obtinerea unei Autorizatii de Construire, prin care sa se realizeze accesul in DN 7, raspuns care nu a venit din partea autoritatii sus mentionate. In ultima sedinta comuna la care au participat si reprezentantii CNAIR s-a solicitat sprijin din partea dansilor in vederea realizarii accesului, prin semnarea unui protocol prin care societatea noastra sa poata implementa solutia de trafic agreata deja. Societatea IMOTRUST a avut inca de la inceput intentia de a construi solutia tehnica din PUZ, si-a bugetat banii pentru lucrare, dar realizarea efectiva a depins de anumiti factori externi care au blocat lucrarile – terenurile necesare pentru construirea accesului nefiind in totalitate in proprietatea societatii noastre.

Speram ca macar acum, autoritatile si proprietarii terenurilor sa fie cooperanti in vederea finalizarii lucrarii.

Pana la solutionarea accesului, pentru preintampinarea ingreunarii traficului din cartier generate de blocarea accesului, vom asigura solutii pentru fluidizarea traficului pe alte drumuri interioare”, se arată în cererea depusă, conform aradon.ro

Rămâne de văzut ce decizie va lua Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deoarece mulți locatari ai acestor cartiere s-au arătat nemulțumiți de această decizie.

Recomandările redacției