După ce joi s-a blocat accesul către cartierele Via Carmina și Europa din zona Vladimirescu, vineri societatea IMOTRUST SA, prin reprezentanții săi, împreună cu Primăria Comunei Vladimirescu, ca răspuns, au depus o adresă comună către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, secția de Drumuri Naționale Arad prin care s-a solicitat dezafectarea parapetului montat.
Conform documentului depus, aceștia își motivează cererea prin următoarele aspecte:
– Acest parapet blochează un drum public care funcționează legal și care se afla în evidențele cadastrale ale Comunei Vladimirescu de mai bine de 100 de ani, recunoscut sub De 379;
– Acest drum public blocat deservește cartierul Rezidential Via Carmina în incinta căruia există un spital, o Biserică, mai multe societăți comerciale, birouri și peste 400 de case construite, fiind afectate astfel, condițiile de siguranță și fluidizarea circulației pentru toți locuitorii/bolnavii/angajații/vizitatorii entităților menționate mai sus.
„Prin prezența, dorim să comunicăm locatarilor Cartierului Via Carmina că suntem în asentimentul lor, mai ales că această decizie din partea CNAIR a fost luată fără a transmite o înștiințare prealabilă. De-a lungul timpului, societatea noastră a întreprins nenumărate demersuri pentru obținerea unei Autorizații de Construire, prin care să se realizeze accesul în DN 7, răspuns care nu a venit din partea autorității sus menționate. În ultima ședința comună la care au participat și reprezentanții CNAIR s-a solicitat sprijin din partea dânșilor în vederea realizării accesului, prin semnarea unui protocol prin care societatea noastră să poată implementa soluția de trafic agreată deja. Societatea IMOTRUST a avut încă de la început intenția de a construi soluția tehnică din PUZ, și-a bugetat banii pentru lucrare, dar realizarea efectivă a depins de anumiți factori externi care au blocat lucrările – terenurile necesare pentru construirea accesului nefiind în totalitate în proprietatea societății noastre”, se arată în cererea depusă, conform aradon.ro.
Decizia de a închide drumul către cele două cartiere vine după ce D.R.D.P. Timișoara a soli­citat în mai multe rânduri dezvolatarea intrării către aceste 2 cartiere, printr-un sens giratoriu. Conform reprezentanților din Timișoara, „Accesul rutier la cartierul de locuințe Via Carmina este neamenajat și neautorizat și, de-a lungul timpului, în acest loc au avut loc mai multe accidente rutiere, unele cu victime”, menționează ing. Cristian Ispravnic, director general regional.
Rămâne de văzut ce decizie va lua Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deoarece mulți locatari ai acestor cartiere s-au arătat nemulțumiți de această decizie.
(I.P.)

Recomandările redacției