Reprezentanții Județeanului: „Nu se respectă programările pentru consultații și măsurile de protecție“

0
1315

Ambulatoriu aglomerat și reguli nerespectate – cu asta susțin reprezentanții Spitalului Județean că se confruntă de la deschiderea ambulatoriului integrat, a secțiilor non-covid. Desigur, nu toți pacienții au o conduită greșită, dar încă mulți nu se conformează regimului sanitar mai strict.

După cum se știe, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-a reluat activitatea cabinetelor de specialitate din Ambulatoriul Integrat după jumătatea lunii mai. Desigur, tot procesul de revenire spre normalitate nu s-a întâmplat peste noapte, întrucât, unele secții erau încă funcționale pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus. Astfel, conducerea spitalului a trecut și la o reorganizare de secții, pentru care, Direcția de Sănătate Publică trebuie să-și dea acordul.

Arădenii care se adresează cabinetelor din ambulatoriu, în urma programării telefonice, trebuie să știe că, înainte să ajungă în cabinetul medicului vor fi supuși triajului epidemiologic. Sunt reguli stricte de care mulți pacienți se pare că nu țin cont, aceștia așteptându-se ca odată intrați în curtea spitalului să și ajungă repede la cabinet.

Accesul pacienților în zonele de triaj și mai apoi în cabinetele de specialitate se face cu respectarea distanței de minimum doi metri, unul de celălalt, dar și cu respectarea timpului de dezinfecție a suprafețelor, respectiv de aerisire a cabinetului. Tot acest circuit cu reguli implică timp astfel că, respectarea orelor de programare este foarte importantă.

Dacă la încheierea stării de urgență, unii arădeni au fost încă sceptici în a solicita asistență medicală, acum, situația tinde să treacă în extrema cealaltă. Mulți bolnavi din județ vin chiar și fără să se programeze înainte cu gândul că vor fi primiți la cabinete „printre cei programați“. Asta se întâmpla mai tot timpul în spital însă, în condițiile în care trebuie respectate niște măsuri sanitare, cei fără programări nu mai pot fi preluați așa.

Reprezentanții spitalului fac apel la arădeni să respecte programările, măsurile de triaj și regulile de distanțare socială și protecție. Sunt unele probleme pentru că vin pacienți care nu respectă regulile impuse de noi, nu înțeleg că trebuie să respecte distanțare și că aici sunt triați înainte de a intra în cabinete. Mulți arădeni din localități din județ vin la alte ore decât sunt programați și așa se crează aglomerație. De exemplu, au programare la ora 12.00, dar vin la ora 7 la spital și atunci așteaptă ore ca să fie apoi trecuți la triaj epidemiologic. Vin și multe persoane care nu au programare, în speranța că sigur o sa fie luați de medici. Se crează probleme așa. Ei trebuie să știe că este obligatoriu să se programeze înainte altfel nu pot fi înregistrați, serviciile fiind decontate de CAS. Facem apel la arădeni, să sune să se programeze, să respecte orele de programare și toate măsurile impuse, pentru siguranța lor și de altfel, pentru siguranța tuturor!“, a susținut Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.