drapelZiua Drapelului, într-o zi de Doliu Naţional în memoria românilor decedaţi în accidentul din Muntenegru a fost marcată la Arad, printr-un ceremonial religios. Nici pentru Ziua Drapelului, nici în semn de omagiu pentru victimele accidentului n-au catadicsit reprezentanţii municipalităţii să participe la ceremonial.
Având în vedere faptul că ziua de 26 iunie 2013 a fost declarată prin Hotărâre de Guvern zi de Doliu Na­ţional, în memoria persoanelor decedate în tragicul accident de circulaţie din Muntenegru, ceremonialul dedicat Zilei Drapelului Naţional a fost adaptat. Nu s-a desfăşurat un ceremonial militar, aşa cum se obişnuia, iar drapelului a fost arborat în bernă, în semn de res­pect faţă de românii care au pierit în Muntenegru.
Drapelul Naţional a fost sfinţit marţi, la Catedrala „Sfânta Treime”, pentru ca apoi să fie dus în faţa Pala­tului Administrativ, locul de desfăşurare a manifestărilor. În dimineaţa de ieri, autorităţile arădene, reprezentanţi ai mai multor instituţii, precum şi arădeni care au dorit să participle la acest moment au luat parte la ceremonial.
După citirea Hotărârii de Guvern prin care 26 iunie a fost declarată zi de Doliu Naţional pe teritoriul României, drapelul a fost arborat în bernă şi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru.
Primăria Municipiului nu a avut reprezentanţi la ceremonialul dedicat Zilei Drapelului, într-o zi în care s-a ţinut doliu în întreaga ţară. La manifestare au participat prefectul Cosmin Pribac şi subprefectul Radu Stoian, iar din partea Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Adrian Ţolea. La ceremonial au găsit de cuviinţă să vină şi unii reprezentanţi ai partidelor politice, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate şi chiar oameni simpli, mişcaţi de dubla însemnătatea evenimentului.
Ieri, la ora 20.00 s-au mai ţinut câteva minute de reculegere în memoria victimelor din Muntenegru, la Sala Polivalentă.

Recomandările redacției