Primul meci oficial al anului a fost transformat în derby la nivelul C4 de FRF, care amânase prima etapă a returului. Astfel, Lipova și Cermeiul începeau brusc 2018, angrenând pe un gazon din Pîncota mai bun decât previziunile destule patimi și orgolii, dar și veleități fotbalistice. Și, chiar dacă nu acestea erau intențiile de început, combatantele și-au împărțit reprizele și punctele.
Respectându-și statutul de gazde, lipovanii au început ceva mai deciși și, după 5 minute de joc, și-au creat și o ocazie importantă. Poiană i-a pasat lui S. Popa la marginea careului, acesta a țintit vinclul, dar Mitrea a respins promt. Treptat, însă, Cermeiul a echilibrat ostilitățile și, la prima fază cu adevărat periculoasă a și deschis tabela. L. Bodri a pătruns ca prin brânză pe dreapta, a centrat perfect în careul mic, de unde Ianc a îndeplinit formalitatea cu capul: 0-1 (min. 29). Trupa lui Anca iși Nagy a rămas la comandă până la odihnă, dar și-a mai creat o singură situație mai periculoasă. La capătul unei faze prelungite a „alb-roșiilor”, mingea a ajuns la același Ianc, care a tras de la marginea careului, dar mingea nu a prins de puțin cadrul porții.
La pauză, Sabău a mutat cu D. Rusu în locul lui Lupșe, iar roadele s-au cules – pratic – la prima fază a reprizei, cu toate că juniorul împrumutat de la Botoșani nu a fost implicat direct. Balonul l-a primit Trabalka la marginea careului, l-a deviat pe dreapta la Poiană, acesta a centrat perfect, iar Vasinc a avut timp să se întoarcă în 6 metri și să-l bată fără probleme pe Mitrea. A fost rândul „șoimilor” să insiste prin câteva șarje bune, însă Nistor a respins salvator șutul lui S. Popa, iar Trabalka nu a ajuns de puțin la „gaura” lui Rusu. Mitrea s-a mai remarcat la capul lui Vasinc, în timp ce Filimon a trimis peste poartă dntr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Ultimele 10 minute le-au aparținut vizitatorilor, care au și ratat lovitura de grație. Sulea a centrat fără cusur de pe dreapta, iar L. Bodri, cu toată poarta în față, a trimis de puțin pe lângă bara din stânga lui Iliescu. Cermeiul a prins curaj, dar Berari sau Ianc nu au reușit să corecteze în plasă centrările bune ale Suslak.
S-a încheiat 1-1, rezultat just, pozitiv în special pentru vizitatori, care rămân în prima parte a clasamentului. În schimb, „alb-albaștrii” nu sunt scăpați 100% de emoțiile retrogradării.
Formații:
Lipova: Iliescu – Iova, Calvin, Vasiu, Lupșe ( 46 D. Rusu) – C. Poiană, S. Popa (87 Deta), Dobrean (70 Jichici), Filimon – Vasinc, Trabalka (70 Himcinschi).
Cermei: Mitrea – T. Bodri, Cotoc (62 Mihuța), Gligor, Nistor – L. Bodri, Ianc, Varga (84 Bulza), Suslak – Copil (72 Berari), Sulea.
Arbitri: Cătălin Roman (Grădinari – Timiș) – Alin Botaș (Timișoara), Andra Tănăsuc (Cluj).
Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocșa), Petru Boros (Oradea).

Recomandările redacției