„Republicanii” utiști, lângă prima echipă la Moneasa: „Generația e comparabilă cu Romvest 1978”

0
332

uta2Dacă CS Ineu nu ar asigura pata de „alb-albastru”, Hotelul „Parc” din Mo­neasa s-ar fi colorat în întregime „alb-roșu” după ce duminică și echipa a doua, formată în marea ei parte din grupa de juniori republicani A, a început și ea cantonamentul de iarnă.
Supervizați de maestrul Francisc Tisza, Cristian Păcurar și Dan Stupar au treabă cu 20 de fotbaliști și anume: Revesz, Stanciu – portari; Moza, Irina, Petrache, Stupar, Iova, Zopota, Dinculescu, Iuga, Lazăr – fundași; Sava, Brăniștean, Stahl, Jorza, Pop, Ciobotariu – mijlocași; Ghergar, Bubuș, Costin– atacanți.
Aseară erau așteptați să ajungă la munte și internaționalii Mara, Copaci, Tănase și Petre, în timp ce Aldan, care se confruntă cu accidentare la gleznă, a rămas la Arad să se recupereze la fizioterapeutul Cristi Dărău.
Prună și Ghiunghiuș au ajuns încă de marți în stațiunea de la poalele Munților Codru Moma alături de prima echipă, la fel ca și Dennis Man, care – însă – între timp a și plecat în Anglia, în probe la echipa lui Țucudean, Charlton Atletic. Apoi, la C. Păcurar și Hoffer s-a renunțat din motive tehnice, în timp ce Daian Popa, Dolga și Covaci au renunțat la activitatea fotbalistică.
Tinerii „textiliști” vor transpira în stagiul de pregătire centralizat până vineri, pe platourile din Dezna și Mo­neasa, dar și pe terenul din Dezna. „Pe lângă acest cantonament mai brut, în care vrem să încărcăm jucătorii din punct de vedere fizic, ne-am fi dorit să mai efectuăm unul specific, cu caracter tehnico-tactic, în Ungaria, dar din motive obiective am renunțat la el. Mulți dintre băieți urmează să plece în probe de joc la echipe din Anglia, Wolverhampton, Liverpool, Birmingham sau Watford, câțiva fac deja parte din planurile primei echipe, nu avea să deplasăm doar 12-13 jucători peste graniță”, a precizat profesorul Cristian Păcurar.
Acesta a mai spus că principalul obiectiv al corpului tehnic este creșterea din punct de vedere indivi­dual a fotbaliștilor pentru a face cât mai repede saltul la prima echipă sau, după caz, la cluburi putenice din Europa. „Nea Feri Tisza chiar spunea că această generație, formată din jucători născuți în anul 1998, e
cel puțin la fel de talentată ca Romvest 1978. Generația lui Botiș, Todea, Panin sau Ciubăncan. Avem datoria să ne îngrijim cum putem mai bine de acești fotbaliști ai UTA-ei și ai Aradului. În această primăvară nu avem obiective de clasament nici în Liga a 4-a, nici la republicani, drept pentru care vom insista pe saltul valoric al fiecărui fotbalist”, a adăugat profesorul Păcurar.
UTA II va încheia cantonamentul de la Moneasa vineri, iar pentru ziua de sâmbătă speră să găsească un partener de întrecere pentru un meci amical. Returul Ligii a IV-a începe pe 21 martie pentru „alb-roșii” din pricina retragerii Gloriei, în timp ce campionatul la „republicani” debutează pe 8 martie cu un meci la Hunedoara pentru arădeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.