Reșița ar putea da lovitura în Liga a II-a: Munteanu este la un pas de revenirea în Valea Domanului

0
332

munteanu1Plecat la jumătatea lui iunie 2014 de la Metalul Reşiţa către Azerbaidjan, acolo unde a preluat, ca antrenor principal, echipa FC Qabala, Dorinel Munteanu va reveni pe banca formaţiei bănăţene din Liga a II-a, anunţă Expres de Banat. Liber de contract din decembrie, după ce a stat doar şase luni la gruparea din Asia, recordmanul de selecţii în Naţionala României se întoarce la Reşiţa în funcţia de director tehnic.
Munteanu va avea acelaşi rol la Metalul, acela de a-l ajuta pe antrenorul Daniel Opriţa în tentativa de a recupera handicapul de şapte puncte pe care rosso-nerii îl au faţă de liderul Seriei a II-a, ACS Poli Timişoara.
Patronul Cătălin Rufă a prins curaj prin această revenire şi anunţă transferuri spectaculoase în încercarea de a readuce Reşiţa pe prima scenă a fotbalului românesc. În Valea Domanului sunt doriţi jucători ca Dragoş Firţulescu, Valentin Negru, Robert Elek, Răzvan Patriche sau Florin Pop şi, conform aceleiaşi surse, se discută şi despre revenirile lui Marius Tomozei sau Andrei Tînc.
„Am vorbit zilele trecute cu Dorinel, mi-a spus că vrea să-l ajute de Daniel (n.r. Opriţa), lucru pe care l-a făcut şi până acum, şi că e dispus să stea pe bancă. E un câştig pentru echipă. Avem în vedere şi o serie de jucători, cu unii chiar am purtat discuţii, pentru că, sincer, eu încă mai cred în promovare. Vor veni sigur patru sau cinci jucători”, a declarat Rufă pentru expressdebanat.ro.
La precedenta sa implicare la Me­talul Reşiţa, Dorinel Munteanu era numit de Cătălin Rufă în diverse forme: „şi patron, şi şeful antrenorilor, e un manager general, e un fel de Ferguson la Manchester United”. Munti este un apropiat al primarului municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, cel care l-a numit reprezentant onorific la Metalul.
În această iarnă, Metalul s-a des­părţit de jucătorii Mădălin Ciucă (CSMS Iaşi), Adrian Pascal (FC Caransebeş), Alexandru Giurgiu, Adrian Stoica (FC Caransebeş), Alin Roman, Vişan Creţu, Andrei Vaştag şi Laurenţiu Breşneni. Pe aceeaşi listă ar putea apărea şi Alin Liuba şi Albert Voinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.