Restart și pentru UTA II chiar în derby-ul de la Timișoara: „Mulți jucători noi, dar și multă muncă”

0
245

„Satelitul” echipei fanion al Aradului a trecut prin schimbări majore în pauza competițională de iarnă. Oarecum, ultimul loc din clasamentul seriei a IV-a a Ligii a III-a, dar și lipsa de perspectivă a unor fotbaliști, i-au obligat pe conducători și antrenori să ia decizii radicale. Astfel, s-a renunțat ca Gîrbiță, Ignea, Ungurianu și Ghiunghiuș, pentru ca nici Tarcea sau Celea, jucători care au evoluat mai mult în eșalonul trei să nu se mai regăsească acum în lot.
În locul lor, au venit Zdrențan, Vasiu și Dan, în timp ce transferurile atacanților Nedelcu, Ungur și Bîgiu să  eșueze într-un final. Astfel, antrenorii UTA-ei II se găsesc în postura de a nu avea la dispoziție niciun „vârf” de meserie și vor trebui să improvizeze tot restul campionatului. Salvarea a venit, oarecum, de la Laurențiu Roșu, care în ultimele săptămâni l-a reprofilat pe Stahl atacant, dar l-a mai utilizat și pe Costin în aceeași poziție. În amicale, cel mai avansat jucător a fost Covaci, un
mijlocaș ofensiv pe care – însă – Roland Nagy l-a debutat în Liga  a II-a ca fundaș dreapta. „Într-adevăr, putem spune că la capitolul atacanți stăm rău, sperăm – însă – să găsim cea mai bună formulă, mai ales dacă vom primi jucători de la prima echipă. De fapt, toată echipa a cam trecut prin schimbări importante, avem mulți jucători noi, dar s-a și muncit mult în noua alcătuire în această iarnă. Sperăm ca această muncă să se concretizeze prin evoluții cât mai bune ale tuturor jucătorilor și implicit rezultate pozitive ca și echipă”, a spus Cristi Păcurar, tehnician care conduce destinele UTA-ei II și UTA Under 19, alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin.
Vineri, „roș-albii” pleacă la drum în returul eșalonului trei tocmai împotriva marii rivale „alb-violete”. Pe arena „Calor” o așteaptă ACS Poli II, formație pregătită din această iarnă de Victor Collins. „Știm că au câteva absențe prin participarea selecționatei Under 18 la tur­neul de la Caput Mundi, dar asta nu înseamnă că nu pot alinia o echipă competitivă. De altfel, părerea mea este că Poli poate pune probleme oricui când vrea, iar un meci cu UTA cred că îi motivează și pe ei. Probabil, vor primi și ceva jucători de la prima echipă, va fi un duel greu, interesant, din care ne propunem să scoatem maxim”, a adăugat Păcurar.
Probabil, Poli II va conta și pe Bîrnoi și Vasi, care marți au debutat la prima echipă în partida de Cupa Ligii cu ASA Târgu Mureș, dar nu îi va avea la dispoziție pe Mailat (accindetat), Haruț, Popan, Podină și Sîntean, care dispută chiar mâine seară cu România Under 18 finala turneului Roma Caput Mundi. În schimb, Iova, Prună și – probabil – Vasiu vor absenta din efectivul „roș-albilor”. Mara, Copaci, Costin și Stahl sunt vizați pentru „satelit” vineri.
Formații probabile:
Poli II: Contra – Filip, Sturz, Totic Iordache – Pop, Oprea, Bîrnoi, Velcotă – Vasi, Pădurariu
UTA II: Mara – Zdrențan, D. Lazăr, Copaci, Dinculescu – Dobrean, Dan – Costin, Stahl, Vlad – Covaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.