albaicimPrincipalele favorite la titlu în baschetul feminin românesc încep în forţă anul, cu un nou duel direct. Al treilea la rând din acest sezon în Cetatea Unirii, primele două câştigate la limită de Univ.Goldiş ICIM, 67-64 în Liga Naţională şi 75-72 în Liga Europei Centrale. A venit momentul ca cele două combatante să se înfrunte şi în Cupa României, mai exact în faza sferturilor de finală. Manşa tur a dublei este programată astăzi, ora 17:45 (direct Digi Sport 2), la Alba Iulia.
Cu gândul doar la revanşă
Gazdele sunt cu gândul doar la revanşă şi în acest sens au şi făcut o mutare în lot în pauza de iarnă, sârboaica Marina Mandic, sosită de la MBK Ruzomberok, înlocuind-o pe conaţionala Vukoje, care s-a despărţit pe cale amiabilă de trupa pregătită de Miroslav Popov. În rest, CSU dispune de un efectiv valoros, cu multe individualităţi, cum ar fi Părău, Reed, Brown, Cadjo, Salley sau Whittington. De cealaltă parte, Aradul se restartează în 2014, după o primă parte de sezon perfectă, cu 17 victorii din tot atâtea meciuri, 13 în turul Ligii Naţionale şi 4 în Liga Europei Centrale.
Araujo: „Sunt cu totul alte dispute decât în 2013”
Un parcurs de metronom greu de anticipat în startul stagiunii, dar cât se poate de meritat, atâta timp cât echipa lui Jose Araujo a impresionat în special prin forţa de grup, dar şi prin omogenitate şi relaţii de joc, cu un prim „5” excelent: Rhoads – Brosovszky, Engelman – Broomfield, Williams. „Sunt cu totul alte dispute decât cele din 2013. Alba Iulia vine cu o jucătoare nouă şi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Şi pentru ei, ca şi pentru noi, este un început de an dificil”, spune Araujo, antrenor care şi-a pus o importantă amprentă pe jocul foarte bun al echipei arădene.
Meci important, dar nu decisiv
În condiţiile în care se joacă tur-retur, meciul din această seară nu este decisiv, dar cu siguranţă echipa care îşi va apropia victoria va face un pas important spre calificarea în careul de aşi. Manşa a doua este programată sâmbătă, la Arad, cu începere de la ora 21, tot în direct pe Digi Sport. În celelalte trei sferturi de finală sunt programate următoarele jocuri: CSU Olimpia Braşov – CSM Târgovişte, CSBT Alexandria – CSM Satu Mare şi ACS Sepsi Sfântu Gheorghe – BCM Danzio Timişoara.

Recomandările redacției