Restricții aeriene și carantină obligatorie pentru românii întorși din țările afectate de COVID – 19

0
354

La nivel național au fost confirmate 15 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Astfel, dintre cei 15 cetățeni care au contactat virusul, un număr de cinci sunt declarați vindecați și au fost externați. Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

Datele oficiale arată că, la început de săptămână sunt în carantină instituționalizată, 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul. Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

La nivelul județului nostru, potrivit ultimei situații a Direcției de Sănătate Publică, 146 de arădeni sunt în autoizolare. Peste 4.400 de persoane întoarse din regiuni afectate de coronavirus, de peste hotare au fost chestionate la punctele de frontieră arădene, până la finele săptămânii trecute.

Măsuri stricte

În cursul zilei de 8 martie, au fost înregistrate 107 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 917 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Începând din 9 martie 2020, ora 12.00 au intrat în vigoare deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind impunerea unor restricții de trafic dinspre și înspre statele afectate de infecția cu noul coronavirus. Astfel, sunt sistate cursele aeriene către și dinspre Italia. Accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

Italia este cea mai afectată țară din Europa de noul coronavirus. Guvernul de la Roma ia măsuri drastice și a impus carantină pentru 15 regiuni din nordul țării.

În total, în Italia sunt 7.375 infectați, cu aproape 1. 500 mai mulți ca sâmbătă. Numărul total al morților a ajuns la 366. În acest timp, virusul se extinde și în alte țări europene. Bulgaria înregistrează primele cazuri, în timp ce numărul de infecții crește în mai multe țări.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.