Autoritățile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română, că, începând cu data de 01.07.2022, restricțiile de circulație de la sfârșitul de săptămână ale autovehiculelor destinate transportului de marfă vor fi de sâmbătă începând cu orele 15:00 până duminică la orele 22:00.

 Totodată, având în vedere prelungirea până la data de 04.07.2022 la orele 24:00 a avertizării meteo pentru vreme extrem de caldă, restricția privind circulația autocamioanelor pentru perioada 02 – 03.07.2022 a fost suspendată.

 Precizăm faptul că în perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii.

Autoritățile de frontieră din cele două state sunt în contact permanent, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate (folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

Recomandări

    Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

  De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției