Restricții de circulație pe drumurile naționale din județ

0
281

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță  că restricțiile de circulație de pe drumurile naționale din șase județe, printre care și județul Arad, se vor menține și astăzi.
„În intervalul orar 13:00 – 19:00, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează șase judeţe din vestul țării vor fi menținute restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă totală > 30 tone (masa proprie a vehiculului plus greutatea mărfurilor transportate). Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frec- ­vent între 37 și 39 de grade) emis de A.N.M. Avertizarea este emisă pentru următoarele județe: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.
De menționat că sunt exceptate de la aceste restricții vehiculele destinate transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; transporturilor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturilor funerare; transporturilor poştale, de echipamente de prim ajutor; de carburanţi, de mărfuri sub temperatura controlată; transporturilor pentru tractări vehicule avariate; transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, de apă îmbuteliată; transporturilor de pro­duse provenite din exploatări agricole și transporturilor militare implicate în exerciţii multinaţionale. „Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru pro­- tecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Reamintim că informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la nume­- rele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR”, se mai arată în comunicat.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.