Restricții de weekend în Dieci și Conop

0
213
Ineul a intrat în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat, marți, scenariile din județul Arad, în funcție de incidența infectării cu Sars-CoV-2 la mia de locuitori.

Astfel, se constată că a fost depășită incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în Dieci, Birchiș și Ineu. Aceste localități intră, de miercuri, în scenariul roșu, pentru următoarele 14 zile. Incidența s-a menținut peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori în Almaș, Vârfurile, Sebiș, Felnac și Livada. Pe „lista roșie” sunt, de miercuri, 30 de localități. Pentru aceste UAT-uri, este închis la interior în restaurante, cafenele, săli de spectacol și la jocuri de noroc.

A fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori, în Bârzava și Tauț. Incidența cazurilor s-a menținut în acest interval în Gurahonț, Olari, Pecica, Socodor și Zădăreni. Ea a scăzut în acest interval și în Vladimirescu. Toate aceste localități sunt, de miercuri, în scenariul galben, pe „lista galbenă” fiind un total de 23 de localități. Restaurantele, cafenelele, jocurile de noroc și sălile de spectacol funcționează, în aceste UAT-uri, la 30% din capacitate.

Incidența a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori în Șofronea, Dorobanți, Sântana, Păuliș, Semlac, aceste localități intrând în scenariul verde. Pe „lista verde”, în care restaurantele, cafenelele, jocurile de noroc și sălile de spectacol funcționează la 50% din capacitate, au rămas 25 de localități.

A fost depășită incidența de 4 cazuri/1000 de locuitori, fără a fi depășită incidența de 7,5/ cazuri/1000 de locuitori în Dieci și Conop, aceste localități intrând în cele cu restricții vineri, sâmbăta și duminica, după ora 20. Magazinele se închid în aceste zile la ora 18 și sălile de sport sunt închise. Pe aceeași listă se află localitățile Șagu, Chișineu-Criș, Dezna, Sebiș, Felnac, Macea, municipiul Arad, Săvârșin, Zimandu Nou, Vinga, Zăbrani, Ususău și Buteni.

Față de situația înregistrată la data de 11.04.2021 (HCJSU 64/11.04.2021), în Frumușeni  incidența cazurilor COVID-19 a scăzut sub 4/1000 locuitori.

 Restricții zilnice după ora 20 avem la ora actuală în Hășmaș, Almaș, Șiștarovăț, Vârfurile și Lipova. Magazinele se închid aici zilnic la ora 18, iar sălile de sport sunt închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.