Glasul Aradului a publicat lista de restricții pe care a adoptat-o CNSU și care e posibil să se aplice de luni, dacă, între timp, va fi adoptată de Guvern.

Între timp, vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a luat două noi hotărâri privind intrarea anumitor localități în noi categorii de incidență a cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2.

Astfel, Șiria a coborât în categoria 2-3 la finalul a 14 zile în care a fost în categoria 3-4.

În categoria incidențelor între 3 și 4 au intrat Peregu Mare și Șepreuș. Olariul coboară în această categorie la finalul perioadei de 14 zile începută în intervalul 4-6, ulterior scăzând și în intervalul 3-4 cu păstrarea termenului.  

Felnac și Gurahonț continuă pentru 14 zile în categoria 4-6/1000 de locuitori. Secusigiu coboară în acestă categorie după 14 zile în categoria peste 6. Bocsigul urcă dar își păstrează termenul, 23.10, însă accesul în sălile de sport se va face în baza certificatului verde.

În categoria incidențelor de peste 6/1000 de locuitori au intrat Buteni, Nădlac și Hălmagiu. Dezna, Semlac, Tauț, Curtici, Șagu continuă pentru încă 14 zile în această categorie, acolo incidența menținându-se peste 6.  Se aplică, deocamdată, închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend (vineri, sâmbătă, duminică) până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

La Archiș și Săvârșin incidența a scăzut de la valori de peste 7,5 la valori cuprinse între 5,5 și 7, astfel încât până va scădea incidența sub 5,5 vor rămâne cu restricțiile suplimentare pe weekend. La Covăsinț și Petriș incidența a scăzut sub 5,5 astfel încât începând de mâine acolo nu se mai aplică restricțiile suplimentare nici în weekend.

În categoria localităților cu incidențe de peste 7,5 a intrat doar Fântânele. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

După ce noile modificări de restricții vor apărea în monitorul oficial, în funcție de atribuțiile ce vor reveni CJSU, acesta se va întruni pentru a adapta noile prevederi la situația epidemiologică din județ. Amintim că restricțiile și perioadele de aplicare pot fi vizualizate pe site-ul  www.cetateanactiv.ro.

Recomandările redacției