Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat, luni, două noi hotărîri.

Potrivit Hotărârii 157, avem localități noi în următoarele categorii: între 2 și 3 – Pleșcuța și Curtici; între 3 și 4- Bata, Iratoșu, Vărădia de Mureș; între 4 și 6 -Păuliș, Gurahonț (ambele își păstrează termenele de 14 zile stabilite în ședințele anterioare, însă, pentru că incidența a trecut de 4, se aplică și prevederile privind accesul în sălile de sport în baza vaccinării, testării sau trecerii prin boală); peste 6: Apateu, Zădăreni.

Pentru localitățile Pleșcuța, Curtici, Bata, Iratoșu, Vărădia de Mureș, Apateu și Zădăreni perioada de aplicare a restricțiilor este 28.08-11.10.  La Gurahonț, termenul de 14 zile se împlinește în 8.10, iar la Păuliș în 10.10.

Potrivit Hotărârii 158, avem restricții pentru Zădăreni și Apateu, Pentru Zădăreni, la o incidență de peste 6,9, deci peste 6,închiderea magazinelor la ora 18 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate) se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5). În cazul localității Apateu, la peste 7,5, mai precis 7,6, restricțiile de mai sus se aplică, începând de marți, în fiecare zi, până când incidența va coborî sub 7.

Recomandările redacției