Restricții de weekend și mască obligatorie în Curtici

0
1571

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat, vineri, trei noi hotărâri. Pentru perioada de 14 zile dintre 9 octombrie și 22 octombrie, au intrat localități noi în mai multe categorii. Incidențe între 2 și 3 la mia de locuitori au astfel Hălmăgel și Sintea Mare, iar între 3 și 4- Dieci și Șiria. Felnacul, la finalul celor 14 zile, are incidența 3,41 (în coborâre față de intervalul 4-6), astfel încât se aplică restricțiile aferente acestei categorii pentru alte 14 zile.

Pentru Gurahonț, vineri se împlinește termenul de 14 zile, iar din cauza incidenței de 4,02, în urcare față de intervalul 3-4, se aplică restricțiile aferente categoriei pentru alte 14 zile. Pecica, Olari și Beliu se mențin cu incidențe între 4 și 6 la finalul celor 14 zile, astfel încât perioada de aplicare se prelungește și în cazul lor cu alte 14 zile.

Incidențele au urcat la peste 6/1000 de locuitori în Secusigiu, Tauț, Dezna, Semlac, Șagu, Curtici. Prin H.G. 1050/2021 s-a implementat modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

Restricțiile sunt următoarele: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend (vineri, sâmbătă și duminică) până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor. În cazul Monesei, aceasta se află în intervalul de 14 zile pentru restricțiile care se aplică în acest termen, însă între timp coborâse la o incidență sub 5,5. Vineri a urcat la 6,09 și trebuie aplicate din nou restricțiile.

Peste 7,5/1000 de locuitori au urcat incidențele în Covăsinț (9,42 vineri) și Archiș (7,57). Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.