Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat, duminică, două noi hotărâri, pentru intervalul 18 octombrie -31 octombrie 2021.

Astfel, Șicula continuă încă 14 zile în categoria de incidențe ale cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 cuprinse între 4 și 6 la mia de locuitori. Termenul anterior a început în categoria 3-4, ulterior crescând între 4-6, iar la finalul celor 14 zile era tot în această categorie. Petriș, Zărand, Seleuș și Felnac urcă în această categorie, dar își păstrează termenele, singura modificare a restricțiilor fiind la sălile de sport, unde accesul se va face pe baza certificatului verde.. Termenele sunt: Petriș – 20.10, Felnac – 22.10, Zărand – 29.10, Seleuș -30.10.

În categoria de incidențe de peste 6 la mia de locuitori, dar mai mici de 7,5, au intrat Șeitin, Săvârșin, Zimandu Nou, Ineu, Păuliș, Almaș. De asemenea, la Birchiș incidența a scăzut la 6,11, de la o valoare de peste 7,5, astfel încât, până va scădea incidența sub 5,5, va rămâne cu restricțiile aferente depășirii incidenței de 6/1000 de locuitori. Aceste măsuri sunt: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend (vineri, sâmbătă, duminică) până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Aradul și Vladimirescu, având la finalul termenului de 14 zile incidențe peste 6, restricțiile aferente acestei categorii se vor aplica pentru încă 14 zile. De asemenea, se aplică restricțiile suplimentare zilnice aferente depășirii incidenței de 7,5, până la coborârea incidenței sub 7.

La Hășmaș și Dieci a scăzut incidența sub 5,5, astfel încât de luni acolo nu se mai aplică aceste restricții suplimentare.

Incidența a crescut la peste 7,5/1000 de locuitori în Bata, Ghioroc, Pecica, Șeitin. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca este obligatorie și în exteriorul clădirilor

Recomandările redacției