Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a luat și sâmbătă două noi hotărâri, privind unitățile administrativ-teritoriale care vor intra în noi categorii de incidență pentru perioada 17 octombrie-30 octombrie 2021.

Astfel, în categoria incidențelor cuprinse între 2 și 3 la mia de locuitori intră Hălmagiu, Bârsa și Cermei.

Incidențe cuprinse între 3 și 4 avem acum la Seleuș, Macea, Buteni și Vinga. Seleuș, Macea, Buteni, Vinga.La Felnac și Șiria incidența a scăzut în această categorie de la o valoare între 4 și 6, astfel că ambele își păstrează termenul de 22.10, însă accesul în sălile de sport va fi general. 

Craiva continuă cu încă 14 zile în categoria de incidențe cuprinse între 4 și 6 la mia de locuitori. Termenul anterior a început în categoria 3-4, ulterior crescând între 4-6, iar la finalul celor 14 zile este tot în această categorie. Păulișul a coborât în această categorie după 14 zile la peste 6. Săvârșin, Pilu și Vârfurile urcă în această categorie, dar își păstrează termenele, singura modificare a restricțiilor fiind la sălile de sport unde accesul se va face pe baza certificatului verde. Termene: Vârfurile – 23.10, Săvârșin – 28.10, Pilu – 29.10.

La incidențe de peste 6 au urcat Hășmaș, Sântana și Dieci. Pentru această categorie, măsurile sunt: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. Masca este obligatorie și în exteriorul clădirilor. La Chisindia și Frumușeni a scăzut incidența sub 5,5, astfel încât de mâine acolo nu se mai aplică aceste restricții suplimentare.

O incidență de peste 7,5/1000 de locuitori o are doar Iratoșu. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

Recomandările redacției