Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a actualizat, luni, categoriile de incidență a cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 din județul Arad, termenul de restricții de 14 zile fiind 19.10.2021-01.11.2021.

Astfel, în categoria de incidențe cuprinse între 2 și 3 la mia de locuitori a intrat Brazii.

În ceea ce privește categoria 4-6 la mia de locuitori, aflăm că la finalul termenului de 14 zile în categoria de incidență peste 6, Covăsințul a coborât la incidența 5,81, astfel încât în următoarele 14 zile acolo se vor aplica restricțiile aferente acestei categorii.

Peste 6/1000 de locuitori au acum Hălmăgel și Vârfurile. Ususău și Archiș continuă pentru încă 14 zile în această categorie, acolo incidența menținându-se peste 6.  Restricțiile suplimentare sunt, în acest caz: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend (vineri, sâmbătă, duminică) până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

La Covăsinț și Șagu incidența a scăzut de la valori de peste 7,5 la valori cuprinse între 5,5 și 7, astfel încât până va scădea incidența sub 5,5 vor rămâne cu restricțiile suplimentare pe weekend.

În categoria de peste 7,5/1000 de locuitori a intrat doar Dezna. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor

Recomandările redacției