Restricții zilnice sau de weekend în nouă unități administrativ-teritoriale din județul Arad, printre care și Curtici

0
241

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a luat, miercuri, două noi hotărâri.

Noi localități au intrat în diverse categorii de incidență, pentru 14 zile, regula fiind perioada 14 octombrie -27 octombrie 2021.

Astfel, Vinga a urcat la o incidență între 2 și 3 la mia de locuitori. Macea, cu o incidență de 2,48, în scădere după 14 zile, intră pe următoarele 14 zile în această categorie (până miercuri se aplicau restricțiile aferente intervalului 3-4).

În ceea ce privește categoria de incidențe cuprinse între 3 și 4 la mia de locuitori, menționăm că Bocsig își păstrează termenul (23.10), cu acces general în sălile de sport. Hălmagiu, la finalul celor 14 zile în această categorie, are incidența 0,42 și astfel, începând de joi, acolo se aplică restricțiile prevăzute în HG 1090 pentru localitățile cu incidența sub 2. 

În categoria de incidențe între 4 și 6 intră Hălmăgel. Șiria, Vârfurile și Almaș își păstrează termenele, însă accesul în sălile de sport se va face în baza certificatului verde. Termene: Șiria – 22.10, Vârfurile și Almaș – 23.10.

Beliu și Iratoșu au intrat în categoria incidențelor de peste 6/1000 de locuitori. Livada și Bârzava continua de joi încă 14 zile în această categorie. Reamintim că regula este închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

 La Bata și Ghioroc, incidența a scăzut de la valori peste 7,5 la 6,54, respectiv 6,83, astfel că nu se mai aplică restricțiile suplimentare în fiecare zi, ci doar în weekend, până când incidența va scădea sub 5,5. Păulișul a scăzut sub 5,5 (4,91) și astfel acolo nu se mai aplică, de joi, aceste restricții suplimentare nici în zilele de weekend.

Localitățile noi din categoria celor cu incidențe de peste 7,5/1000 de locuitori sunt Conop, Șagu și Curtici. Se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii până când incidența va scădea sub 7. Masca obligatorie și în exteriorul clădirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.