Reţea de trafic de droguri de mare risc, destructurată la Arad

0
222

Doi bărbaţi suspectaţi de trafic de droguri de mare risc au fost reţinuţi, zilele trecute, fiind prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Aceştia, de altfel, au şi emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

„Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au confiscat 1,5 kilograme de cocaină. Mai precis, la data de 6 martie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, B.C.C.O. Timişoara – sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Arad – au destructurat o grupare suspectată de trafic de droguri de mare risc, care acţiona pe relaţia Spania – România (în municipiile Timişoara şi Arad). Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.”, precizează comisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Informaţiile obţinute de procurori şi poliţişti i-au determinat pe aceştia să organizeze, pe raza municipiului Timişoara, un flagrant, ocazie cu care a fost prins un bărbat de 38 de ani, din localitate, care ar fi încercat să comercializeze cantitatea de 1,355 de kilograme de cocaină, provenită din Spania. Comisar Tuduce continuă: „Tot cu această ocazie, a fost prins şi liderul grupării de traficanţi, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Timişoara. Cei doi, împreună cu alte persoane, sunt bănuiţi că în perioada 2012 – 2014, ar fi fost implicaţi în introducerea în ţară şi comercializarea a peste şapte kilograme din acest drog de mare risc, provenit din Spania”.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, procurorii reţinându-i pe cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Suspecţii au fost prezentaţi Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă, magistraţii emiţând pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.