Reţeaua şcolară de anul viitor, în lucru

0
450
SyntekExifImageTitle
Planul de şcolarizare va fi validat luni

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a demarat procedurile privind stabilirea proiectului Reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2015-2016 şi a planului de şcolarizare. Consiliul de Administraţie al ISJ Arad acordă avizul conform pentru propunerile primite de unităţile şcolare şi aprobate de  consiliile locale, după care ISJ  transmite către Ministerul Educaţiei  fundamentarea privind reţeaua şcolară pentru anul 2015 – 2016.

Termenul de acordare a avizului conform al ISJ era 09.01.2014, prin urmare în şedinţa Consiliului de Administraţie al ISJ din 08.01.2015 s-au analizat propunerile transmise de consiliile locale, cu excepţia consiliului local din municipiul Arad, care a transmis doar o adresă prin care informează ISJ că urmează să stabilească prin hotărârea CLM reţeaua şcolară pentru municipiul Arad şi să o transmită către ISJ.

În ceea ce priveşte reţeaua şcolară, nu s-au făcut modificări pentru judeţ. Pentru municipiul  Arad se propune rearondarea geografică a unităţilor de învăţământ preşcolar în vederea eficientizării reţelei şi pentru a veni în sprijinul părinţilor, privind apropierea de domiciliu.

Pentru anul şcolar 2015 – 2016 proiectul planului de şcolarizare are în vedere, în primul rând cuprinderea elevilor în învăţământul obligatoriu şi posibilitatea completării studiilor la forme de învăţământ accesibile pentru toţi (seral, frecvenţă redusă, A doua şansă).

Astfel, în cadrul planului de şcolarizare pe anul şcolar următor s-au făcut următoarele  propuneri: educaţie timpurie/preşcolar: 554 grupe – 11.478 copii; învăţământ primar: 958 clase – 19.251 elevi; învăţământ gimnazial: 766 clase – 16.109 elevi.

În decursul zilei de luni, 19.01.2014, va avea loc întâlnirea Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS), în vederea validării proiectului planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2015 – 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.