Peste 20.000 de arădeni au primit donații constând în alimente și produse de întreținere, prin Rețeaua Solidarității, acțiune demarată de Consiliul Județean, împreună cu alte instituții și unități partenere. S-au implicat reprezentanți de instituții și din mediul privat.

Le mulțumesc din nou și voluntarilor care s-au implicat alături de noi! 23.000 de arădeni au beneficiat de donații și de sprijin, în ultimele două luni și jumătate, prin Rețeaua Solidarității, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Managerul interimar al Spitalului Județean, Florina Ionescu, aflat la prima întâlnire cu reprezentanții mass-media a subliniat public implicarea personalului medical, dar și personalului TESA din spital, serviciului resurse umane, colegilor din serviciul achiziții, aprovizionare, financiar, dar și celor care au gestionat situația donațiilor. Aceasta a apreciat eforturile depuse de comunitatea locală, prin grija și ajutorul căreia s-a primit ca donație suma de aproape 2,5 milioane de lei. „Am primit din donații suma de aproximativ 2,5 milioane de lei, care constituie aparatură medicală, echipamente de protecție pentru personalul medical sau chiar bani care au fost virați spitalului”, a spus managerul Florina Ionescu.

De sprijin prin Rețeaua Solidarității au beneficiat persoanele vârstnice, cu venituri mici și vulnerabile, expuse pericolului COVID-19.Sute de arădeni izolați și fără sprijin au cerut ajutor în ultimele zile apelând numerele de urgență puse la dispoziție prin Rețeaua Solidarității. Centralizarea donațiilor se realizat în două spații: Bazinul Delfinul și Casa Sindicatelor, din momentul pregătirii infrastructurii necesare.Rețeaua s-a constituit la jumătatea lunii martie la Arad.

Recomandările redacției