Nu există carne mai uşoară şi mai delicioasă de înlocuit porcul, pe masa de Revelion, decât cea de curcan.
Îţi recomandăm o reţetă inedită de ruladă de curcan cu verdeţuri, pe care o poţi pune pe masa festivă, în noaptea dintre ani.

Ingrediente:
– 1 kg piept de pui dezosat
– 200 gr unt
– pătrunjel verde
– mărar verde
– 5-6 frunze de busuioc
– 3-4 căţei de usturoi
– zeama de la 1/2 lămâie
– sare şi piper
– o lingură cu muştar, boabe
– ulei

Mod de preparare:
Verdeţurile se spală şi se toacă mă­runt, după care se amestecă bine cu untul şi cu usturoiul pisat. Se asezonează cu sare şi piper, după care se adaugă şi zeama de lămâie. Compoziţia se toarnă într-o folie, care se rulează şi se bagă la congelator până se întăreşte. Se va folosi pentru a umple bucăţile de piept de curcan.
Feliile de piept se spală bine. Aten­ţie, trebuie să fie destul de subţiri, pentru a putea fi rulate. Untul din congelator se taie rondele şi se adaugă peste fiecare bucată de piept. Se rulează şi se prinde cu ajutorul unei scobitori. Într-o tigaie se pune unt şi se rumenesc bucăţile umplute. Se lasă la răcit şi se împachetează în hârtie de copt, iar peste în folie de aluminiu. Totul se pune la cuptor, unde se lasă aproximativ 50 de minute.
Când este gata, rulada se desface din folie, se unge cu muştar boabe şi se mai lasa 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!

Recomandările redacției