Rețeta săptămânii –

0
98

Vara este sezonul ideal pentru vacanţe şi relaxare. Dar ce faci atunci când ai parte de zile foarte călduroase? În acele momente, nu vrei decât să iei o pauză şi să savurezi o băutură rece şi gustoasă.
Ţi-am pregătit în continuare trei reţete de băuturi răcoritoare simple, pe care le poţi rea­liza acasă cu ingrediente naturale.
1. Ice tea cu piersici şi cimbru
Ingrediente: 1 litru de apă fiartă, 2-3 pliculeţe de ceai alb sau verde
Siropul de piersici: 6 piersici coapte, tăiate cubuleţe, 5-6 crenguţe de cimbru proaspăt, 250 ml apă, 80 gr zahăr brun
Asamblare: 2-3 cuburi de gheaţă/pahar, felie de lămâie şi o felie de piersică, o cren­guţă de cimbru proaspăt
Mod de preparare: Se prepară ceaiul separat din pliculeţele de ceai şi apa fier­binte. Se lasă la răcit. Într-o cratiţă, se pun piersicile, crenguţele de cimbru şi zahărul. Se lasă la fiert pentru 20 minute. După ce piersicile s-au înmuiat şi au consistenţa unui piure, se strecoară printr-o sită fină tot conţinutul. Se lasă la răcit.
Asamblarea: Se împart cuburile de ghea­ţă în pahare şi apoi se toarnă în fiecare câte un sfert din cantitatea de sirop şi un sfert din cantitatea de ceai. Se ornează cu felli de piersici şi lămâi şi crenguţe de cimbru proaspăt.
2. Limonadă roz
Ingrediente: 230 gr zmeură crudă sau congelată, 60 gr zahăr brun, sucul de la 4 lămâi, 1 l apă rece plată sau minerală, 230 gr de cuburi de gheaţă
Asamblare: frunze mentă proaspătă, zmeură proaspătă, felii de lămâie
Mod de preparare: Zmeura şi zahărul se pun la fiert, timp de 4-5 minute, până când compoziţia se lichefiază. Conţinutul se strecoară printr-o sită fină. Se apasă cu vârful unei linguri de lemn până când ră­mân doar sâmburii mici de zmeură. Se lasă la răcit. Într-un recipient încăpător se ames­­tecă siropul de zmeură, cu sucul de lămâie şi apa rece. Se omogenizează bine. Pentru asamblare, se împart cuburile de ghea­ţă în pahare, apoi se adaugă limonada, câte o zmeură şi se ornează cu frunze de mentă.
3. Suc de pepene roşu, mentă şi lime
Ingrediente: 300 g pepene roşu curăţat, 80 gr zahăr brun, 3 portocale stoarse, 2 lă­mâi lime stoarse, câteva frunze de mentă proaspătă tăiate mărunt, 700 ml apă mine­rală rece, cuburi de gheaţă
Mod de preparare: Pepenele roşu se pune într-un blender şi se mixează. Conţinutul se strecoară bine printr-o sită fină. Într-un recipient încăpător se pune gheaţă şi se amestecă sucul de pepene, cu cel de portocale şi lime, apa şi zahărul.
În cele trei băuturi răcoritoare se poate adăuga şi alcool, după preferinţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.