Ardeii umpluţi de post sunt un pre­pa­rat tradiţional iubit de toată lumea. Alege arpacaşul în locul orezului, pentru un plus de savoare. Aceşti ardei sunt extraordinar de savuroşi!

Ingrediente:
– șase ardei graşi medii
– 200 g arpacaş
– două cepe
– 200 g ciuperci brune
– cinci linguri ulei
– o legătură verdeaţă
– 500 ml supă de legume
– sare
– piper

Mod de preparare:
Alegi arpacaşul, îl speli în mai multe ape şi îl laşi la înmuiat câteva ore. Cureţi cepele, le tai mărunt şi le pui la călit în ulei până devin transparente. Adaugi arpacaşul şi completezi cu o cană de supă. Când arpacaşul a absorbit toată apa, adaugi ciupercile mărunţite, încă o cană de supă şi laşi să fiarbă până ce lichidul e absorbit în totalitate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pui verdeaţa tocată şi laşi la răcorit.
Speli ardeii, tai un căpăcel, îi cureţi de seminţe şi de nervuri şi îi pui la scurs. Umpli ardeii cu amestecul de arpacaş, pui căpăcelele şi îi aşezi în picioare, într-un vas cu pereţii înalţi.
Completezi cu restul de supă de le­gume şi dai tava la cuptor, la foc mediu, 40-45 de minute.
Serveşti ardeii calzi sau reci, decoraţi după preferinţă.

Recomandările redacției