Dacă ai chef de ceva cremos şi sa­vuros, atunci această reţetă de cartofi cu sos de ciuperci este perfectă pentru tine. Este ideală atât pentru mese zilnice, cât şi pentru ocazii speciale.
Obişnuieşti să găteşti pentru oamenii pe care îi iubeşti, dar uneori rămâi fără idei? Acest preparat vine în întâmpinarea nevoii de a servi o cină gustoasă sau un prânz săţios. Cartofi cu sos de ciuperci, sună delicios, nu-i aşa?

Ingrediente:
– 1/2 ceapă, tocată (50 g)
– 3 cartofi fierti (450 g)
– 1 cană de ciuperci (120 g)
– 1/4 cană de smântână (60 ml)
– 3 linguri de ulei vegetal, de preferinţă ulei de măsline (45 ml)
– 3/4 cană de lapte cald (180 ml)
– 2 linguri de făină (60 g)
– 2 linguri de pătrunjel tocat (60 g)
– sare
– piper

Mod de preparare:
1. Feliaţi ciupercile. Puteţi folosi, de asemenea, ciuperci pre-feliate din magazin, dacă doriţi.
2. Încălziţi uleiul într-un vas şi căliţi ceapa timp de 5 până la 10 minute.
3. După ce începe să se rumenească, adăugaţi ciupercile şi amestecaţi pentru a lăsa aromele să se îmbine.
4. Adăugaţi făina şi amestecaţi din nou. Folosiţi o lingură de lemn.
5. Apoi, adăugaţi laptele şi continuaţi să amestecaţi. Laptele este cheia acestei reţete, ingredientul care oferă textura cremoasă.
6. După ce a dat în clocot, adăugaţi smântâna.
7. Se condimentează totul cu sare şi piper după gust.
8. Tăiaţi cartofii cuburi, de dimensiuni medii. Se toarnă sosul peste cartofi.
9. La final, garnisiţi cu pătrunjelul din belşug, pentru a-i da un aspect proaspăt şi apetisant.

Recomandările redacției