O mâncare rapidă, sățioasă și delicioa­să, pe care o poți face imediat acasă din ingredientele pe care le ai în gospodărie. Astăzi îți propunem rețeta simplă de cartofi gratinați cu ciuperci.
Oricând vrei să îți impresionezi mu­safirii, dar nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru gătit, îți recomandăm să încerci rețeta de cartofi gratinați cu ciuperci. Se face repede, nu ai nevoie de mult timp de pregătire. Rețeta gustoasă poate fi urmărită pas cu pas în rândurile care urmează:

Ingrediente:
– 5 cartofi medii
– 250 g ciuperci
– 1 lingură ulei de măsline
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 350 ml smântână de gătit
– 1 linguriță cimbru
– 300 g cașcaval ras
– 60 g parmezan
– sare și piper după gust

Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Pune cartofii la fiert 10-15 minute. După acest timp, taie-i felii rotunde și pune-i într-un vas.
Sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate felii.
Într-un alt vas, la foc mic (nu lăsa să fiarbă), combină smântâna, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Toarnă peste cartofi, amestecă până îi acoperi de sos.
Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele. Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.
Dă la cuptor pentru 30 de minute și lasă la răcit 5 minute înainte de servire.
Când rețeta de cartofi gratinați cu ciuperci este gata, presară deasupra verdeață proaspătă și asta-i tot!

Recomandările redacției