Una dintre cele mai bune variante de chifteluțe cu sos pe care le vei mânca în viața ta, mai ales dacă iubești sosurile albe! E o rețetă la care ai nevoie doar de cunoștințe de bază și de 30 de minute libere. Super gustoasă, super rapidă și foarte aspectuoasă. Pe placul întregii familii, garantat!

Ingrediente:
Pentru chiftele:
– 800 g carne tocată (vită și porc)
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 2 căței de usturoi
– 1 ou
– 1 cartof
– 1-2 felii de paine
– 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
– sare și piper după gust
– 1 linguriță ierburi aromatizate (rozmarin, busuioc, oregano, cimbru)
Pentru sos:
– 25 g unt
– 30 g făină
– 400 ml lapte
– 100 g cașcaval afumat
– 100 g mozzarella
– 50 gr parmezan
– 20 g gorgonzola
– sare și piper după gust
Mod de preparare:
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele, pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți. Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime.
În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. Când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.
Le poți servi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Recomandările redacției