Rețeta săptămânii – Chifteluţe marinate

0
150

Chifteluţele clasice sunt reinventate în acest preparat. E o mâncare simplă, dar plină de arome şi e alegerea perfectă într-o zi friguroasă. Nu-i aşa că ţi-e deja poftă?

Ingrediente:
Pentru chiftele:
– 500 g carne de porc tocată
– 1 lingură seminţe de fenicul
– coaja rasă de la 1 lămâie bio
– 1 ou
– sare
– piper
– ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
– 2 căţei de usturoi
– 300 g roşii din conservă
– 1 ceapă
– 50 g rucola
– 1 lingură ulei de măsline
– sare și piper
Pentru servit:
– 1 lămâie
– 1 lingură seminţe de pin, opţional

Mod de preparare:
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi seminţele de fenicul, sare şi pi­per, după gust, oul, coaja rasă de lămâie şi omogenizezi compoziţia.
Cu palmele umezite, formezi chiftele şi le prăjeşti într-o tigaie de fontă, în puţin ulei, 2-3 minute. Le dai apoi la cuptor, pentru aproximativ 10 minute, la 180 ˚C.
Într-o tigaie adâncă, torni uleiul de măsline şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit. Condimentezi cu sare şi piper şi le sotezi până când ce legu­mele s-au înmuiat. Torni roşiile din conservă şi continui să fierbi sosul 15 mi­nute.
Transferi chiftelele în sos, adaugi frunzele de rucola, mai ţii pe aragaz două minute, apoi opreşti focul. Deco­rezi preparatul cu felii de lămâie şi, dacă doreşti, cu seminţe de pin. Îl serveşti cald.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.