Chifteluţele clasice sunt reinventate în acest preparat. E o mâncare simplă, dar plină de arome şi e alegerea perfectă într-o zi friguroasă. Nu-i aşa că ţi-e deja poftă?
Ingrediente:
Pentru chiftele:
– 500 g carne de porc tocată
– 1 lingură seminţe de fenicul
– coaja rasă de la 1 lămâie bio
– 1 ou
– sare
– piper
– ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
– 2 căţei de usturoi
– 300 g roşii din conservă
– 1 ceapă
– 50 g rucola
– 1 lingură ulei de măsline
– sare și piper
Pentru servit:
– 1 lămâie
– 1 lingură seminţe de pin, opţional
Mod de preparare:
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi seminţele de fenicul, sare şi piper, după gust, oul, coaja rasă de lămâie şi omogenizezi compoziţia.
Cu palmele umezite, formezi chiftele şi le prăjeşti într-o tigaie de fontă, în puţin ulei, 2-3 minute. Le dai apoi la cuptor, pentru aproximativ 10 minute, la 180 ˚C.
Într-o tigaie adâncă, torni uleiul de măsline şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit. Condimentezi cu sare şi piper şi le sotezi până când ce legumele s-au înmuiat. Torni roşiile din conservă şi continui să fierbi sosul 15 minute.
Transferi chiftelele în sos, adaugi frunzele de rucola, mai ţii pe aragaz două minute, apoi opreşti focul. Decorezi preparatul cu felii de lămâie şi, dacă doreşti, cu seminţe de pin. Îl serveşti cald.