Chifteluţele clasice sunt reinventate în acest preparat. E o mâncare simplă, dar plină de arome şi e alegerea perfectă într-o zi friguroasă. Nu-i aşa că ţi-e deja poftă?

Ingrediente:
Pentru chiftele:
– 500 g carne de porc tocată
– 1 lingură seminţe de fenicul
– coaja rasă de la 1 lămâie bio
– 1 ou
– sare
– piper
– ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
– 2 căţei de usturoi
– 300 g roşii din conservă
– 1 ceapă
– 50 g rucola
– 1 lingură ulei de măsline
– sare și piper
Pentru servit:
– 1 lămâie
– 1 lingură seminţe de pin, opţional

Mod de preparare:
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi seminţele de fenicul, sare şi pi­per, după gust, oul, coaja rasă de lămâie şi omogenizezi compoziţia.
Cu palmele umezite, formezi chiftele şi le prăjeşti într-o tigaie de fontă, în puţin ulei, 2-3 minute. Le dai apoi la cuptor, pentru aproximativ 10 minute, la 180 ˚C.
Într-o tigaie adâncă, torni uleiul de măsline şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit. Condimentezi cu sare şi piper şi le sotezi până când ce legu­mele s-au înmuiat. Torni roşiile din conservă şi continui să fierbi sosul 15 mi­nute.
Transferi chiftelele în sos, adaugi frunzele de rucola, mai ţii pe aragaz două minute, apoi opreşti focul. Deco­rezi preparatul cu felii de lămâie şi, dacă doreşti, cu seminţe de pin. Îl serveşti cald.

Recomandările redacției