Rețeta săptămânii – Ciocănele de pui crispy

0
166

Bucăţele de pui delicioase, uşor crocante şi picante, numai bune de savurat în familie. Dacă vrei să preparari acasă această reţetă, tot ce trebuie să faci este să pui la „marinat” puiul în lapte. Carnea va deveni fragedă, perfectă pentru a fi prăjită în crustă.

Ingrediente:
– un litru de lapte
– o lingură ketchup picant
– opt ciocănele de pui
– două căni de făină
– o lingură de paprika dulce
– o lingură sare
– o lingură de piper negru măcinat
– ulei

Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă laptele şi ket­chupul picant. Adăugă bucăţile de pui crestate, acoperă cu o folie de plastic şi lasă la frigider peste noapte.
Amestecă făina albă, paprika, sarea şi piperul într-un castron, iar înainte scoate puiul din frigider şi pune-l la scurs. După ce se scurge bine, ia fiecare bucată şi trece-o prin compoziţia din castron.
Într-o tigaie de Teflon, pune la încins uleiul şi adaugă ciocănelele. Prăjeşte-le pe toate părţile. Dacă este necesar, schimbă uleiul. Asigură-te că sunt gata rumenite şi scoate-le pe un platou pe care ai pus în prealabil şerveţele de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces.
Se consumă calde, cu sos de usturoi, maioneză sau ketchup, la alegere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.