Ciorba de varză este foarte des consumată în curele de slăbire datorită be­neficiilor pe care le aduce organismului. Cu puține calorii, ciorba este extrem de gustoasă și ușor de pregătit. Învață rețeta pas cu pas de ciorbă de varză!

Ingrediente:
– o varză acră medie
– un morcov
– o ceapă
– doi cartofi
– o rădăcină păstârnac
– o linguriță cimbru uscat
– două roşii în bulion
– 1/2 litru zeamă de varză
– o lingura ulei

Mod de preparare:
În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă.
În oala de fiert ciorba, se adaugă ule­iul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi se lasă la fiert.
Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă pe foc să dea un clocot.
Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi se stin­ge focul.

Recomandările redacției