Ciorba rădăuţeană se aseamănă cu cior­ba de burtă, doar că este făcută cu carne de pui. Rețeta acestei ciorbe este extrem de ușor de preparat, este gustoasă și mult mai ușoară decât ciorba de burtă.

Ingrediente:
– un piept de pui
– un ardei gras roşu
– o ceapă mare
– doi morcovi
– o rădăcină de pătrunjel
– 1/2 rădăcină de ţelină
– cinci linguri oţet
– șase gălbenuşuri
– 500 g smântână de casă
– sare
– piper măcinat
– patru sau cinci căţei de usturoi

Mod de preparare:
Pui la fiert carnea în 3 litri de apă, împreună cu legumele tăiate bucăţi mari şi un praf de sare. După ce ai adunat spuma şi carnea este fiartă, o scoţi, cu tot cu le­gume. Tai carnea în fâşii lungi şi o pui din nou la fiert, de această dată fără legume.
Mai laşi încă cinci minute la fiert, acreşti ciorba cu oţet şi apoi adaugi compoziţia formată din gălbenuşurile bătute cu smântâna (dar, înainte de a pune în oală aceas­tă compoziţie, o amesteci cu două polo­nice de zeamă fierbinte din oală, astfel încât să o aduci la aceeaşi temperatură).
La sfârşit, pui usturoiul zdrobit, potri­veşti de sare, piper şi mai laşi la fiert apro­ximativ 10 minute.

Recomandările redacției