Dacă vrei să gătești altceva decât un simplu șnițel, acest preparat te va scoate din încurcătură. Cordon bleu îmbină carnea fragedă, jambonul fin și brânza care se topește, totul într-o crustă crocantă și rumenită. Se poate face din diverse tipuri de carne: viţel, vită, pui, curcan, porc.

Ingrediente:
– 600 g piept de pui dezosat
– patru felii brânză Emmentaler
– patru felii jambon sau şuncă presată
– două ouă
– 200 g pesmet
– 200 g făină
– sare
– piper
– ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în patru felii egale, îl speli și îl usuci cu şervete de bucătărie.
Baţi ușor bucăţile de piept de pui cu ciocanul de şniţele, până se subțiază, dar ai grijă să nu devină prea subțiri sau să nu se rupă. Le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi peste fiecare bucată de carne câte o felie de jambon sau de şuncă presată și una de Emmentaler. Le rulezi şi sigilezi capetele cu scobitori, pentru a evita desfacerea în timpul prăjirii. Dai fiecare rulou mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare şi de piper și repeţi de două ori. La sfârşit, treci rulourile prin pesmet.
Încingi uleiul într-o tigaie antiaderentă şi prăjeşti bucăţile de cordon bleu pe ambele părţi, la foc mediu, până ce capătă o crustă aurie. Le scoţi pe şervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei şi îndepărtezi scobitorile.
Le serveşti calde, cu garnitură de le­gume la grătar, salată sau cu piure de cartofi şi le decorezi cu verdeaţă proaspătă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției