Combinaţia de fructe şi carne este delicioasă. În acest caz, merele se potrivesc perfect cu carnea de porc, deoarece aciditatea acestor fructe reduce grăsimea din carne. Rezultatul: un savuros preparat dulceag-acrişor.

Ingrediente:
– patru cotlete de porc fără os
– două mere, după preferinţă
– o ceapă roşie mare
– ½ linguriţă scorţişoară pudră
– o linguriţă paprică pudră
– o linguriţă boia iute
– o linguriţă salvie uscată
– o lingură zahăr brun, opţional
– 4-5 crenguţe rozmarin
– două linguri unt
– sare
– piper

Mod de preparare:
Condimentezi carnea de porc cu sare şi piper, după gust. Încingi o lingură de unt într-o tigaie şi prăjeşti carnea 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mic, până capătă o crustă aurie. Dai cotletele deoparte.
În aceeaşi tigaie, pui restul de unt şi sotezi ceapa tăiată julien împreună cu merele tăiate felii, scorţişoara, paprica, boiaua iute, salvia uscată, rozmarinul, sarea şi piperul după gust şi, dacă doreşti, cu zahărul brun. Amesteci şi laşi la foc mic până ce merele s-au caramelizat, iar ceapa s-a înmuiat. Ulterior, transferi carnea şi mai dai tigaia 10 minute la cuptor, la foc mediu.
Serveşti preparatul cald şi îl decorezi după imaginaţie.

Recomandările redacției