Jamie Oliver îți recomandă o rețetă inedită de pește pentru Florii și orice altă masă unde peștele este piesa de rezistență. Vezi cum se face dorada în aluat a la Jamie.

Ingrediente:
– 60 g creveţi decorticaţi
– două linguri tarhon tocat
– două linguri ulei de măsline
– 1 ou mare
– două linguri lapte
– 500 g aluat foitaj
– 1 kg doradă sau păstrăv filetat
– 1/2 lămâie pentru servit

Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc iute, 220 de grade Celsius. Se amestecă creveții cu tarhonul și uleiul de măsline, se condimentează. Într-un castron mic se bate oul cu laptele și se dau deoparte.
Rulează aluatul foitaj pe o suprafață și taie un dreptunghi gros de 5 mm și lung cu 10 cm mai mult decât fileurile de pește.
Pune dreptunghiul într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt. Pune un fileu cu pielea în jos, peste aluat. Pune ames­te­cul de creveți și tarhon deasupra și apoi cel de-al doilea file de pește. Unge margi­nile aluatului cu amestecul de ou și lapte.
Acoperă cu un al doilea dreptunghi de aluat și presează marginile, ca să se lipească. Folosește un cuțit cu vârful ascuțit pentru a da forma de pește și a tăia coada. Cu o lingură sau linguriță, presează un model de solzi peste aluat, fără să-l găurești.
Din aluatul tăiat de pe forme, taie ochi și aripioare și asamblează, lipind cu oul bătut. Dă la cuptor circa 15 minute, apoi redu temperatura la foc mediu, 180 de grade și mai lasă să se coacă 20 de minute.
Servește cu sos verde, legume trase la tigaie, zeamă de lămâie,etc.
Dacă nu vă place dorada, puteți în­cerca rețeta cu păstrăv sau alt pește cu carnea dulce.

Recomandările redacției