O masă uşoară, ca după preparatele grele de sărbători. Peştele este cunoscut pentru aportul şău de acizi graşi esenţiali Omega 3, necesari pentru menţinerea să­nătăţii organismului. Încearcă următoarea reţetă dacă ţi-e poftă de ceva proaspăt, rumenit şi bun!

Ingrediente:
– peşte doradă
– o jumătate lămâie
– un căţel de usturoi
– o lingură cimbru uscat
– o lingură oregano uscat
– 2-3 fire rozmarin, proaspete
– 3 linguri ulei de măsline
– o lingură unt
– 100 g baby morcovi
– 100 g mazăre dintr-o conservă
– sare şi pier, după gust

Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 2200C.
Cureţi peştele de solzi, de intestine şi de branhii, îl speli bine sub jet de apă rece atât în exterior, cât şi în interior.
Asezonezi dorada peste tot cu ierburile aromatice, cu uleiul de măsline (două linguri), cu sarea şi piperul, după gust. În interior, pui usturoiul zdrobit, sucul de lămâie şi firele de rozmarin. Dacă vrei ca peştele să fie mult mai fraged, iar aromele să se întrepătrundă foarte bine, îl acoperi cu o folie de bucătărie şi îl laşi la rece aproximativ un sfert de oră.
Într-o tavă cu hârtie de copt, aşezi peştele şi îl stropeşti cu uleiul de măsline rămas. Îl laşi la cuptor între 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos. Între timp, topeşti untul şi tragi la tigaie legumele din conservă, timp de câteva minute, fără ca tigaia să fie acoperită. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Serveşti dorada decorată cu felii de lămâie.

Recomandările redacției