Alături de friptură, cozonac, ouă roșii și pască, gustosul drob de miel se numără printre mâncărurile preferate de români în ziua de Paște. Prepararea drobului de miel e destul de migăloasă, însă, cu siguranță, rezultatul final merită orice efort.
O masă de Paște fără drob de miel este de neconceput, așadar orice gospo­dină are în rețetar o astfel de rețetă. Ca să vă asigurați însă că veți pune pe masă un preparat savuros, ar fi bine să încercați rețeta de drob de miel pe care chef Cătălin Scărlătescu o știe chiar de la bu­nica lui și pe care o pregătește de Paște.

Ingrediente:
– organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
– 250 de grame de carne de miel
– 400 de grame de ceapă și usturoi verde
– 400 grame de mărar și pătrunjel
– opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
– ulei
– prapur
– sare și piper

Mod de preparare:
Mai întâi se spală temeinic organele de miel și carnea din miel, iar apoi se taie în cuburi mari și se pun la călit într-o tigaie, cu uleiul de floarea-soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul cărnii, după ce a fost scursă bine de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.
De asemenea, ceapa, usturoiul, măra­rul și pătrunjelul vor fi și ele mărunțite, pentru a fi adăugate ulterior în compo­ziție.
Carnea și verdețurile se amestecă bine apoi foarte bine cu opt ouă, bătute în prealabil ca pentru omletă. Se adaugă sarea și piperul, iar apoi totul se învelește în prapure. Se pune drobul la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute, la o tempera­tură de 140 de grade Celsius.
De asemenea, se pot adăuga în mij­locul compoziției, înainte de a fi băgată la cuptor, ouă fierte întregi, care, când drobul va fi tăiat felii, îi vor da acestuia un aspect și mai apetisant.

Recomandările redacției