Rețeta săptămânii – Fasole verde la tigaie

0
144

Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pen-tru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală gătind această reţetă!
Fasolea verde este una dintre cele mai sănătoase legume pentru organism. Este o sursă de vitamine, proteine și nu conține multe grăsimi, ceea ce o transformă în alimentul ideal de consumat în orice perioadă a zilei. Din fericire, să pre­gătești fasolea pentru masă este cel mai ușor moment. Mai jos îți spunem pas cu pas cum faci fasole verde la tigaie!

Ingrediente:
– 600 g fasole verde
– 5 roșii medii
– 6 căței de usturoi tocați
– 3-4 cepe medii
– mărar și pătrunjel tocat
– sare,
– piper

Mod de preparare:
Fasolea verde se face în aproximativ 20 de minute cu totul, fără pic de efort și fără să fie nevoie să stai lângă ea să o supraveghezi să nu se ardă!
Așadar, fasolea verde se taie în bu­căţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.
Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.
Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principal de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.