Rețeta săptămânii – Friptură de porc cu bere

0
262

Printre cele mai consumate rețete, friptura de porc la cuptor, se pregătește extrem de repede, iar gustul este cu adevărat savuros. Dar, îți vom spune un secret! Friptura de porc capătă un gust spe­cial atunci când adaugi un ingredient în plus, mai exact bere. Devine mult mai fragedă, mai ușor de tăiat și incredibil de gustoasă. Iată cum poţi face cea mai bună friptură de porc cu bere la cuptor, după o reţetă simplă!

Ingrediente:
– 1 kg carne de porc
– 5 cepe
– 1 căţel de usturoi
– 3 linguri miere
– 50 g unt
– 500 ml bere neagră
– cimbru
– 100 ml ulei
– sare
– piper

Mod de preparare:
Într-un vas (o cratiță mică sau o tigaie), se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate peştişori şi usturoiul mă­runțit. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc aproximativ 10 minute, până se reduce la jumătate.
Între timp, celelalte trei cepe rămase se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt.
Carnea se sărează, se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşea­ză carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.
Pentru această rețetă, se potrivește orice fel de carne de porc: cotlet, ceafă, pulpă întreagă etc.
După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.
După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.
Friptura de porc e gata. Prea­pra­tul este ideal pentru prânz sau cină. Se poa­te servi lângă o salată proaspătă sau o garnitură de cartofi ori orez!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.