Rețeta săptămânii – Lasagna cu carne tocată

0
108

Rețeta de lasagna cu carne tocată nu este deloc dificil de făcut dacă urmărești recomandările de mai jos. Îți spunem pas cu pas cea mai simplă rețetă de lasagna cu carne tocată.

Ingrediente:
– 500 g carne tocată
– 1 pachet foi lasagna
– 2 cutii roşii decojite
– 2-3 căţei de usturoi
– 2 cepe
– 4 ciuperci albe (obţional)
– 100 ml vin alb
– 200 g caşcaval ras
– 100 g mozzarella
– 2 linguri ulei
– 50 g unt
– sare şi piper
Pentru sosul alb:
– 70 g unt
– 70 g făină
– 1 litru lapte
– nucşoară

Mod de preparare:
Se prepară sosul de carne pentru care se pun la călit în 50 g unt ceapa tocată mărunt, ciupercile curăţate şi tăiate mărunt şi usturoiul feliat. Se adaugă şi carnea, roşiile tăiate mărunt, vinul şi două linguri de ulei. Se fierb la foc mic timp de 45 de minute până ce sosul scade bine.
Pentru sosul alb de lasagna se fierbe laptele şi se lasă deoparte. Într-o cratiţă încăpătoare se topeşte untul şi se adaugă făina care se amestecă rapid în untul topit. Se lasă un minut să se prăjească în unt fără a se colora şi apoi se dă deoparte pentru a se răci, 10 minute. Apoi, se adaugă laptele clocotit şi se desface făina, amestecând foarte bine. Se fierbe din nou cinci minute. Se po­triveşte de sare şi nucşoară şi se lasă deoparte, la cald.
Foile de lasagna se fierb 10 minute în apă cu puţin ulei şi apoi se scurg şi se folosesc pentru a monta lasagna cu carne tocată într-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acoperă în totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi până la terminarea ingredientelor.
Ultimul strat trebuie să fie de sos de carne. Se presară caşcavalul ras şi se
dă la cuptor 30 de minute. Cu cinci minute înainte de a fi gata, se aşază mo­zzarella.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.