Urzicile sunt plantele care, asemeni spanacului, vestesc începutul primăverii cu fast. Deși pișcă atunci când le cule­gem, gustul lor este unul deosebit de bun când le gătim.
Mâncarea de urzici este o variantă delicioasă și sănătoasă de a te „răzbuna’ pe pișcăturile urzicilor. În combinație cu usturoi, îți va arăta că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie neapărat fadă la gust și plictisitoare.
Iată o rețetă simplă de a pregăti mân­care de urzici.

Ingrediente:
– 6 grămezi urzici
– 1 lingură făină
– 3 căței usturoi
– 1 ceapă mare

Mod de preparare:
Spală bine urzicile, folosind niște mă­nuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare.
Lasă urzicile la fiert pentru circa cinci minute.
Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi.
Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.
Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat.
Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile.
Fii atentă și amestecă în continuu în cratiță, pentru a nu se prinde mâncarea de fund.
Este gata când compoziția se îngroa­șă. Servește mâncarea de urzici caldă, alături de orez, mămăligă, ouă sau carne de pui (dacă nu țineți post).

Recomandările redacției