Rețeta săptămânii – Ouă Benedict cu bacon

0
403

Puţine reţete pentru micul dejun sunt mai gustoase şi mai săţioase decât cea de ouă Benedict.
Este preparatul complet, perfect pentru a începe ziua! Iată o variantă cu ba­con prăjit­.

Ingrediente:
– 2 ouă
– 1 chiflă
– 1 praf de sare
1 lingură oţet
– 60 g bacon afumat
– frunze de spanac baby
– verdeaţă tocată, pentru ornat

Pentru sosul olandez:
– 2 gălbenuşuri crude
– 1 lingură de apă
– 80 g unt topit
– 1 lingură zeamă lămâie
– 1 praf de sare
– 1 praf de piper

Mod de preparare:
Pentru sosul olandez, amesteci gălbenuşurile cu apa într-un castron, apoi îl pui pe baie de aburi.
Începi să torni în fir subţire untul topit şi răcit, amestecând constant cu un tel în formă de pară, pentru ca sosul să nu se taie. Când are consistenţa unei smântâni subţiri, condimentezi cu sare şi piper, adaugi zeama de lămâie şi dai deoparte.
Poşezi ouăle în apă clocotită cu sare şi cu oţet, timp de două minute, ca ele să rămână moi la interior. Le scoţi cu o pa­letă şi le laşi un minut la scurs.
Între timp, pregăteşte baconul afumat. Rumeneşte 2-3 felii subţiri de ba­con, cât să fie crocante. Taie chifla în jumătate şi, dacă do­reşti, poţi să o rume­neşti uşor şi pe aceasta în toaster sau la cuptor.
Pe fiecare jumătate aşezi un strat de frunze de spanac, felii subţiri de ba­con prăjit­, oul poşat, apoi 2-3 linguri de sos olandez.
Decorezi cu frunze de spanac sau cu verdeaţă tocată, după preferinţă (salată, rucola etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.